Verdachten moord presidentskandidaat Ecuador zijn Colombianen

De zes verdachten die zijn aangehouden voor de moordaanslag op Ecuadoraanse presidentskandidaat Fernando Villavicencio komen uit Colombia. De Ecuadoraanse politie heeft dat bevestigd. Villavicencio werd vandaag doodgeschoten tijdens een campagnebijeenkomst in de hoofdstad Quito.

Bij de zes vermoedelijke daders gaat het om personen uit het milieu van de georganiseerde criminaliteit, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Juan Zapata. Er zijn onder meer pistolen, granaten en een machinegeweer in beslag genomen. Zapata sprak over een ‘politieke misdaad met terroristische trekken’ en over een poging de komende verkiezingen te saboteren. Een zevende verdachte die woensdag bezweek aan verwondingen die hij had opgelopen tijdens een vuurgevecht met de politie, was ook Colombiaans.

De 59-jarige Villavicencio werd woensdag driemaal in het hoofd geschoten in de hoofdstad Quito na een verkiezingsbijeenkomst. De voormalige journalist, die volgens recente peilingen op ongeveer 7,5 procent van de stemmen kon rekenen, voerde onder meer campagne met het plan om met particuliere investeringen in de landbouw banen te creëren. Hij stond er ook bekend om zich fel uit te spreken tegen de georganiseerde misdaad. Dat maakte hem niet geliefd bij drugskartels. 

Over tien dagen zijn er verkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land. De vijftiger was een van in totaal acht presidentskandidaten.

Bron :
Foto:caracol.com.co