Verlaten Nederlands zeilschip in San Andres archipel

De Colombiaanse marine heeft een verlaten zeiljacht aangetroffen. Het schip voer onder Nederlandse vlag door de Caraïbische Zee.

De marine heeft laten weten dat aan boord paspoorten en documenten zijn gevonden van een Nederlands stel. Hun identiteit is niet bekend.

Het echtpaar vertrok vorige week vrijdag vanuit een haven in Panama en zijn maandag 28 maart aangekomen op het Colombiaanse eiland Providencia. De Colombiaanse kustwacht vond het zeiljacht Talagoa vrijdag bij het eilandje Cayo Bolivar behorend bij het San Andres archipel.

Dinsdag zijn twee lichamen gevonden die bij de kust van het eiland San Andres dreven. De autoriteiten wachten het forensisch onderzoek af en gaan er van uit dat het om een ongeluk gaat, ze gaan er niet vanuit dat het Nederlandse stel is aangevallen.

Update: Volgens het AD gaat het zeer waarschijnlijk om het echtpaar Waldy en Ria Finke, die een vakantiewoning bezitten in het Zeeuwse Kamperland. Het AD heeft inmiddels contact gehad met de zoon van Waldy en Ria Finke, die in Rotterdam woont. Hij tast nog in het duister over wat er precies is gebeurd. ,,Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen,” laat hij weten.