Verwarring over lot vier vermiste kinderen na vliegtuigcrash

Er is verwarring ontstaan over het lot van de vier vermiste kinderen die op 1 mei in het zuiden van Colombia in het oerwoud crashten met een vliegtuig. Woensdag liet president Petro via Twitter weten dat de kinderen levend waren teruggevonden, maar het leger ontkent dit.

Er ontstond verwarring nadat de Colombiaanse jeugdbeschermingsorganisatie, ICBF, informatie had verkregen uit het gebied dat er contact was gelegd met de kinderen. Maar de strijdkrachten zeggen dat door de slechte weersomstandigheden en het moeilijke terrein dit niet het geval is.

Na het bericht van het leger verwijderde president Petro het bericht van zijn twitteraccount. “Ik heb besloten de tweet te verwijderen omdat de informatie van de ICBF niet kon worden bevestigd. Het spijt me voor wat er is gebeurd. De strijdkrachten en de inheemse gemeenschappen zullen hun onvermoeibare zoektocht voortzetten om het land het nieuws te geven waarop het wacht. “Op dit moment is er geen andere prioriteit dan doorgaan met zoeken totdat ze gevonden zijn. Het leven van de kinderen is het belangrijkste”, zei hij.

Afgelopen dinsdag 16 mei vonden de autoriteiten de stoffelijke resten van een inzittende van het vermiste vliegtuig in Guaviare. Het vliegtuig verdween sinds 1 mei jongstleden tussen Caquetá en Guaviare en twee volwassenen, vier minderjarigen en de piloot waren aan boord.

de Colombiaanse luchtvaartautoriteit Aerocivil bevestigde dat “na meer dan 370 uur onafgebroken zoekwerk op maandag 15 mei 2023 het Cessna 206-vliegtuig met registratie HK 2803, dat op maandag 1 mei als vermist was opgegeven, werd gevonden”.

In het dorp Palma Rosa, in het landelijke gebied van de gemeente Solano, departement Caquetá, werd het vliegtuig gevonden.

Uren later vonden ze nog twee lichamen van de vermiste personen die aan boord waren van het neergestorte vliegtuig. Onder de doden zou de moeder van de vier kinderen zijn. Nadat ze deze drie levenloze lichamen hadden gevonden, gingen de autoriteiten door met zoeken naar de minderjarigen.

Het gaat om kinderen van 13 jaar, 9 jaar, 4 jaar en van 11 maanden oud, meldt de Colombiaanse regering. De vier kinderen zouden broers en zussen zijn.

Bron :
Foto:Fuerzas Militares de Colombia