Vier doden bij instorting van brug in Atlántico

Vier mensen kwamen om het leven en drie raakten gewond bij de instorting van een gedeelte van een brug die de stad Barranquilla en Soledad verbindt in het noorden van Colombia.

De autoriteiten proberen de oorzaken op te helderen waarom de Simón Bolívar-brug in Soledad Atlántico instortte, waarbij tot nu toe vier mensen om het leven kwamen en nog drie gewond raakten.

Het burgemeesterskantoor van Soledad meldde dat het sinds 12 maart het Nationale Infrastructuuragentschap (ANI) verzocht om dringende interventie op de brug, die erg verslechterd was.

Volgens het rapport van de autoriteiten stierven drie mensen op de plaats van het ongeval en werd een vierde naar een gezondheidscentrum gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

De burgemeester van Soledad, Alcira Sandoval Ibáñez, hekelde dat “wij als regering op 12 maart een verklaring hebben afgegeven aan ANI over de verslechtering van de brug, waarbij we vooral aandacht besteedden aan de slechte staat van de steunpunten”.

In de verklaring meldde het burgemeesterskantoor van Soledad dat het de ANI had gevraagd dringend de Simón Bolívar-brug aan te pakken, waarbij werd aangegeven dat het gedeelte “in slechte staat verkeert, wat ongemak veroorzaakt in de gemeenschap van de sector en bij de eigenaren van voertuigen die langs de weg circuleren”.

Sandoval bevestigde dat de instorting van de brug voorkomen had kunnen worden en voegde eraan toe dat “we als overheid moeten anticiperen omdat we ons daarop moeten baseren, en niet alleen op deze brug, maar ook op de weg die van het vliegveld Ernesto Cortissoz naar dit gebied leidt, die kuilen en gaten vertoont en een weg is waar het ANI moet ingrijpen. We hebben vroegtijdig gewaarschuwd en dit had niet mogen gebeuren”.

Toen het ongeluk plaatsvond, wisten mensen die langs de weg reden de krater te ontwijken en stopten om de getroffenen te helpen. Sommige getuigen gaven aan dat ze iets hoorden wat klonk als een ontploffing, anderen gaven aan dat toen ze de vijf of zes meter diepe krater naderden ze de getroffenen om hulp hoorden vragen en probeerden hen te helpen terwijl een ambulance arriveerde. Met behulp van een ladder haalden de hulporganisaties de gewonden en de lichamen van de overledenen uit het gebied.

Bron :
Foto:caracol.com.co