Vier doden bij bomaanslag politiebureau Barranquilla

Bij een bomaanslag op een politiebureau in Barranquilla zijn vier agenten om het leven gekomen. Op het moment van de aanslag was er de wisseling van de wacht van 49 politieagenten.

Zaterdagochtend om 06.00 uur kwamen vier agenten om door een explosie op het plein van een politiepost in de wijk San José in het zuiden van Barranquilla. Er raakten 42 mensen gewond waaronder 17 politieagenten en 25 burgers.

Volgens de eerste berichten brachten de daders het explosief vermoedelijk van afstand tot ontploffing. Nieuwszender Caracol meldt dat de daders een granaat zou hebben gegooid vanaf een motorfiets op het moment dat de agenten instructies kregen.

De autoriteiten vermoeden een mogelijke wraakactie van drugsbendes vanwege het harde optreden de afgelopen weken van de politie tegen hen. Ook denkt men aan afleidingsmanoeuvre want vrijwel op hetzelfde ogenblik werd in de stad een overval gepleegd op een geldtransport. Er is één persoon gearresteerd waarvan wordt gedacht betrokken te zijn bij de aanslag.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos veroordeelde de laffe aanslag op Twitter: “We zullen niet rusten voordat we de daders te pakken hebben”.