Vier soldaten omgekomen bij helikopterongeval in Chocó

Vier soldaten zijn omgekomen toen hun helikopter zondag neerstortte in het departement Chocó. De militaire helikopter die terugkeerde van een operatie crashte door een mechanisch defect, aldus lokale media.

In een verklaring zei het leger dat de militaire helikopter neerstortte in een bosgebied in Quibdó.

“Enkele minuten geleden is een legerhelikopter neergestort in Quibdó tijdens het uitvoeren van bevoorradingstaken”, schreef president Gustavo Petro op Twitter.

“Ik heb de autoriteiten opdracht gegeven onmiddellijk naar het gebied te gaan om de noodsituatie aan te pakken en de oorzaken van het ongeval te onderzoeken”, zei hij.

Even later maakte Petro het nieuws van de doden bekend.”Tot mijn spijt moet ik u meedelen dat er geen overlevenden zijn bij de helikoptercrash in Quibdó,” zei hij. Hij condoleerde de families van de soldaten.

Op een gruwelijke video die zondag op sociale media is geplaatst toont de momenten waarop de helikopter uit de lucht valt en in de bomen valt in de omgeving van Quibdó.

Op een ander beeld van het incident is te zien hoe omwonenden geschokt en ontzet toekijken hoe de helikopter op de grond valt.

Commandant van de Titán Joint Task Force Hector Alfonso Candelario vertelde de lokale pers dat de crash een “tragisch ongeval” was.

Volgens Candelario werd het vliegtuig “volledig verbrand” nadat het de grond had geraakt. Twee lichamen werden onmiddellijk gevonden terwijl medewerkers naar de andere twee leden van het leger zochten.

Bron :
Foto:eldiariony.com