Vijf doden bij aanslag op grens Colombia-Ecuador

Schutters hebben in het zuiden van Colombia aan de grens met Ecuador vijf mensen gedood, zeiden de autoriteiten in het Colombiaanse departement Putumayo.

De aanslag werd gepleegd door huurmoordenaars die met vuurwapens op de slachtoffers schoten in de gemeente Orito. Vijf jongeren kwamen om bij het bloedbad in de wijk La Esperanza. Volgens het verslag van de autoriteiten raakten drie andere mensen gewond en werden zij naar een medisch centrum gebracht.

“Aanvallers op motorfietsen openden lukraak het vuur op een groep van acht mensen”, zei kolonel Jorge Salinas, hoofd van de politie van het departement Putumayo.

Vijf mensen stierven ter plaatse en de andere drie, waaronder twee vrouwen, raakten gewond, zei Salinas tegen een lokaal radiostation.

Het gebied van de aanval stond bekend als een gebied waar veel drugsverslaafden komen. De politie vermoedt dat een factie van dissidenten van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), genaamd de Grenscommando’s, achter de aanslag zit.

Marxistische FARC-guerrilla’s tekenden in december 2016 een vredesverdrag met de regering om een einde te maken aan een conflict van een halve eeuw met de staat en een communistische politieke partij op te richten. Maar sommige dissidenten weigerden de wapens neer te leggen en blijven aanvallen uitvoeren op de strijdkrachten en burgers, terwijl ze hun campagne vooral financieren met drugshandel.

Generaal Tito Castellanos, het nationale hoofd van de politiedienst, kondigde woensdag aan dat zij samen met de gouverneur van Putumayo een beloning van maximaal 40 miljoen pesos uitloven voor iedereen die informatie geeft over de dood van de vijf mensen in dat departement.

Bron :
Foto:canal1.com.co