Vijf door ELN ontvoerde jongeren vrijgelaten in Barrancabermeja

Twintig dagen na hun ontvoering in de gemeente Barrancabermeja, departement Santander, werden de vijf jongeren vrijgelaten die waren vastgehouden door leden van de rebellen van het ELN .

Hun vrijlating werd bereikt door een humanitaire missie van het bureau van de ombudsman en de katholieke kerk, die een dialoog voerden en een landelijke corridor voorzagen voor de subversieve groep om hen vrij te laten.

De mannen die volgens een ELN-verklaring meerdere misdaden hebben begaan in de oliehaven, worden beoordeeld door een groep artsen die hun gezondheidstoestand analyseren.

“Vanuit de Ombudsman houden we onze humanitaire kanalen open voor de terugkeer naar de vrijheid van alle mensen die in de macht zijn van illegale gewapende groepen en criminele organisaties”, aldus ombudsman Carlos Camargo Assis.

De Ombudsman wees er ook op dat “we de illegale gewapende groepen nogmaals wijzen op het belang om de burgerbevolking buiten hun acties te houden en om gebaren te maken die vooruitgang mogelijk maken in de dialoog met de huidige regering om de vrede waar we allemaal naar verlangen te bevorderen”.

De mannen waren ontvoerd in de vroege uren van 13 mei.

Bron :
Foto:caracol.com.co