Viva Air schort alle vluchten op vanwege financiële crisis

De Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Viva Air kondigde in een verklaring de opschorting aan van al zijn activiteiten in het hele land. Deze beslissing is genomen nadat de ‘low cost’ luchtvaartmaatschappij in een financiële crisis belandde en de burgerluchtvaart verzocht om Viva Air in een grotere luchtvaartmaatschappij onder te brengen.

“Vandaag heeft de burgerluchtvaart een mededeling uitgebracht waarin de belangen van verscheidene derden worden erkend bij het dringende verzoek van Viva om haar op te nemen in een sterkere en grotere luchtvaartgroep. Dit ongekende besluit van de entiteit zal leiden tot verdere vertragingen bij het nemen van een beslissing en Viva ziet zich helaas genoodzaakt de opschorting van haar activiteiten met onmiddellijke ingang aan te kondigen”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Na kennis te hebben genomen van het voorstel van Avianca om de luchtvaartmaatschappij Viva Air te integreren, accepteerde de burgerluchtvaart vijf buitenlandse bedrijven als ‘geïnteresseerde derden’. Onder deze zijn: Latam Airlines, Wingo, JetSmart Airlines, Aerolíneas Argentinas en Ultra Air.

Viva Air verklaarde ook dat de Colombiaanse toezichthouder voor de luchtvaart (Aerocivil) actie moet ondernemen voordat de ‘low cost’-luchtvaartmaatschappij verdwijnt, omdat “de Colombiaanse regering de belangen van luchtvaartmaatschappijen uit Argentinië, Chili, Panama en de Verenigde Staten zal hebben bevoorrecht boven Viva zelf”, aldus Viva Air.

Bron :
Foto:eltiempo.com