Vliegtuigongeluk in Meta eist 14 levens

Door een vliegtuigongeluk in het departement Meta zijn alle veertien inzittenden om het leven gekomen.

De Colombiaanse burgerluchtvaart bevestigde dat veertien mensen omkwamen bij een vliegtuigcrash bij het dorp La Bendición, vlakbij Villavicencio.

“We betreuren het ongeluk van het vliegtuig dat de luchtverbinding tussen San José del Guaviare en Villavicencio verzorgde”, meldt de burgerluchtvaart. “Veertien mensen werden gedood. Helaas zijn er volgens de informatie van de reddingsdiensten ter plekke geen overlevenden”, voegde de luchtvaartautoriteit eraan toe.

De piloot van het vliegtuig maakte kort voor de crash melding van technische problemen. Vervolgens werd het contact verloren. Het toestel was een DC-3 van de luchtvaartmaatschappij Laser Airlines, die zowel voor vrachttransport als passagiersvervoer wordt gebruikt. Het vliegtuig stortte neer op een palmplantage op het platteland van San Martin.

Volgens lokale media zijn de slachtoffers drie bemanningsleden en elf passagiers. Onder de passagiers waren de burgemeester van de gemeente Taraira (departement Vaupés), haar man en dochter.

De luchtvaartmaatschappij reageerde kort op de crash door te zeggen dat de papieren van alle bemanningsleden in orde waren. Ook werden de namen van de omgekomen mensen bekendgemaakt door Láser Aereo.