Voormalige bondscoach Pékerman wordt geëerd voor zijn inzet

Tijdens een speciale ceremonie werd de voormalige bondscoach van Colombia José Néstor Pékerman geëerd voor al zijn inzet voor de nationale voetbalploeg.

Te midden van een warm applaus overhandigde president Iván Duque de Colombiaanse vlag en een gedenkplaat voor zijn werk aan de Argentijnse coach. De geëmotioneerde Pekerman kon zijn tranen niet tegen houden en kuste de vlag.

“Ik ben altijd al een fervent verdediger en volgeling van het Colombiaanse voetbal geweest, de kwaliteit van de spelers en niet te vergeten de menselijke warmte van de mensen, hun manier van zijn en hun genegenheid. Ik was altijd overtuigd waar ik was en ik verdedigde Colombia,” zei Pékerman.

In Casa de Nariño, het presidentieel huis, bedankte president Duque de voormalige bondscoach: “Dankzij u hebben we gezien dat ons team de kwartfinales van een wereldbeker (WK in Brazilië 2014) heeft bereikt, een topscorer heeft en het beste doelpunt heeft gemaakt. U bent de formateur van een grote generatie en dat is de reden waarom we niet gaan om u te vergeten,” zei het staatshoofd tijdens de ceremonie. “U bent meer dan een technicus. Er zijn veel technici, maar degene die de ziel van de speler binnenkomt en die meer dan motiveert is meer dan dat. U bent erin geslaagd om het Colombiaanse nationale team te verenigen zonder individualisme,” zei de president.

Pekerman, die het nationale team leidde naar twee opeenvolgende World Cups (Brazilië 2014 en Rusland 2018),zag de kwalificatiewedstrijden als een enorme uitdaging vanwege de lange afwezigheid van Colombia op een WK.

Hij benadrukte dat nu de wereld van het voetbal weet dat Colombia op hoog niveau kan concurreren. “De grote rivalen zijn bang voor Colombia, ze weten dat het sterk is,” voegde hij eraan toe.