Voormalige FARC-rebellenleider “Guacho” gewond tijdens confrontatie leger

De Colombiaanse regering zegt dat een voormalige FARC-rebellenleider, bekend als “Guacho”, is neergeschoten en gewond is geraakt.

Walter Artizala, alias “Guacho”, die verantwoordelijk is voor de moord op drie Ecuadoraanse journalisten en twee andere Ecuadoraanse burgers, raakte deze zaterdag gewond in een militaire operatie in het zuidwesten van Colombia, meldde president Ivan Duque.

“We zijn van op de hoogte gebracht dat Guacho vanochtend gewond is geraakt en dat het leger en de politie op dit moment het gebied waar hij gewond is geraakt afbakenen om hem te vinden”, zei Duque.

De confrontatie vond plaats in de omgeving van de Mataje rivier op de grens van Colombia en Ecuador tussen het leger, de marine en een rebellengroep, ogenschijnlijk het Oliver Sinisterra Front van Guacho.

De voormalige FARC-rebellenleider weigerde de vredesovereenkomst van 2016 te ondertekenen en leidt sindsdien zijn bende Oliver Sinisterra Front in het zuiden van Colombia waar zij zich bezig houden met drugshandel.