Voormalige ministers verwerpen het standpunt van de regering over de oorlog tussen Israël en Palestina

Ze roepen president Gustavo Petro en minister van Buitenlandse Zaken Alvaro Leyva op om de terroristische aanvallen van Hamas op de staat en de burgers van Israël af te wijzen.

In een brief hebben 126 voormalige ministers en voormalige regeringsfunctionarissen van Colombia de terroristische aanval van Hamas op het volk Israël absoluut afgewezen en verklaarden dat zij zich niet vertegenwoordigd voelen door de verklaringen van de regering van Colombia.

In dit verband riepen ze de president van de republiek, Gustavo Petro, en de minister van Buitenlandse Zaken, Álvaro Leyva, op om ” duidelijk hun afwijzing uit te spreken van de terroristische aanvallen van Hamas op de staat en de burgers van Israël”.

“Wij herhalen de toewijding van Colombia aan respect voor de mensenrechten en het internationaal humanitair recht en nodigen de regering uit om het standpunt van de Verenigde Naties ter verdediging van de burgerbevolking in Gaza en Israël en het standpunt van Colombia ter ondersteuning van de oprichting van een Palestijnse staat te steunen.” zeggen ze.

Bron :
Foto:caracol.com.co