Vredesdelegatie ELN is bereid tot bilateraal staakt-het-vuren te komen

Dit punt zal tijdens de derde gespreksronde in Cuba met voorrang met de delegatie van de Colombiaanse regering worden besproken.

In het eerste officiële communiqué na de aanslag in Catatumbo, Norte de Santander, waarbij negen soldaten om het leven kwamen, zegt de delegatie van ELN van de vredesbesprekingen dat deze actie een reactie was op de aanvallen die zij beweren te hebben ontvangen van de veiligheidstroepen. Zij beweren dat de realiteit is dat het dialoogproces midden in het conflict plaatsvindt en dat zij daarom met de Colombiaanse regeringsdelegatie samenwerken om een bilateraal staakt-het-vuren in te stellen om verdere aanvallen van beide zijden te voorkomen.

De ELN-dialoogdelegatie herhaalt haar bereidheid en bereidheid om tijdens de volgende gespreksronde, die in Cuba zal plaatsvinden, te werken aan een bilateraal staakt-het-vuren met de bijbehorende protocollen en mechanismen voor toezicht en verificatie, teneinde de besprekingen vooruit te helpen en een klimaat van garanties te scheppen voor de deelneming van de civiele samenleving aan de vredesopbouw.

Deze verklaring komt na de vergadering van president Gustavo Petro met zijn delegatie en de garanderende en begeleidende landen, waarin de belangrijkste instructie juist was dat het staakt-het-vuren en de wapenstilstand tijdens de derde gespreksronde bilateraal moeten worden vastgesteld.

Bron :
Foto:caracol.com.co