Waterkrachtcentrale Guatapé na brand weer voor 25% werkzaam

De waterkrachtcentrale van Guatapé genereert nu voor 25% aan energie sinds de brand in februari.

President Santos meldde dat de waterkrachtcentrale in Guatapé nu voor 25% aan elektriciteit opwekt sinds de brand in de centrale op 15 februari.

Door kortsluiting in de centrale ontstond er brand die veel schade veroorzaakte, waardoor er veel kabels verloren gingen. Het energiebedrijf Empresas Públicas de Medellín (EPM) heeft 57 grote kabelhaspels vanuit Mexico over laten vliegen en doet er alles aan om de centrale weer voor 100% operationeel te krijgen.

De president vertelde dat EPM er in geslaagd is om twee eenheden, goed voor 140 megawatt, weer op gang te brengen. De eerste generator van de 8 is vrij recent aangesloten op het netwerk, terwijl de tweede zaterdag is aangesloten en samen goed zijn voor 140 megawatt.

De Guatapé waterkrachtcentrale genereert door middel van 8 generatoren 560 megawatt. De resterende 6 eenheden worden geactiveerd tussen de maanden mei en september.

EPM benadrukte dat het bedrijf er alles aan doet om in een versneld tempo de waterkrachtcentrale weer voor 100% te laten functioneren.