Waterreservoirs van Bogota stijgen naar meer dan 20%

Hoewel het langer duurde dan het kantoor van de burgemeester van Bogotá had verwacht, bereikten de reservoirs van het Chingaza-systeem, die 70% van het water van de stad leveren, uiteindelijk 20,28%.

Goed nieuws met betrekking tot het niveau van de reservoirs die deel uitmaken van het Chingaza-systeem, in dit geval het Chuza-reservoir en het San Rafael-reservoir, heeft eindelijk de 20% overschreden en een niveau bereikt van 20,28%, het hoogste niveau sinds 12 maart van dit jaar.

Aan de ene kant staat het Chuza reservoir al op 17,95% en het San Rafael reservoir op 27,83%, volgens het laatste rapport van de CAR Cundinamarca. Het goede is dat, zoals blijkt uit dit rapport, alle reservoirs van het departement een stijgende lijn vertonen, Neusa (81,12 %), Tominé (49,82 %), Sisga (45,75 %), en Chisacá en Regadera ook met een totaal van 75,40 % in het zuiden.

Het waterverbruik van de inwoners van Bogotá in de laatste 24 uur van het rantsoeneringsplan bereikte 17,78 kubieke meter per seconde en burgemeester Carlos Fernando Galán zegt dat, hoewel de regens van de afgelopen dagen hebben geholpen, de trend van vermindering van het verbruik in de stad moet worden gehandhaafd.

Burgemeester Carlos Fernando Galán wijst erop dat de stad tijdens dit rantsoeneringsplan het equivalent van iets meer dan drie dagen water dat Bogotá verbruikt heeft bespaard, een cijfer dat, hoewel het positief is, de inwoners van Bogotá aanmoedigt om door te gaan met het besparen van water zodat we eindelijk uit de beperking kunnen komen. Op 11 mei, morgen dus, is een maand van het rantsoeneringsplan voorbij, de dag waarop het district zal evalueren of de maatregelen wat versoepeld moeten worden of niet.

Bron :
Foto:rcnradio.com