Wereldbank keurt lening van 750 mln dollar aan Colombia goed tegen klimaatverandering

De Wereldbank heeft een lening van 750 miljoen dollar aan Colombia goedgekeurd om het land weerbaarder te maken tegen klimaatverandering door de inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie op te voeren en de CO2-uitstoot te verminderen, aldus de bank op maandag.

De lening is bedoeld om de ontwikkeling van zonne- en offshore windenergie en groene waterstof te stimuleren, evenals elektrisch stadsvervoer en multimodaal transport, aldus de bank in een verklaring.

“Het is belangrijk voor Colombia om de overgang naar een meer veerkrachtige economie op te pakken, met een lage koolstofuitstoot en een focus op duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen,” aldus de verklaring.

De lening zal worden gebruikt om projecten te financieren die gericht zijn op hernieuwbare energie, bosbehoud, waterbeheer en andere initiatieven die bijdragen aan klimaatmitigatie en adaptatie. Dit zal niet alleen de milieukwaliteit verbeteren, maar ook de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen. Colombia kan nu strategieën implementeren om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Deze lening is een erkenning van het belang van duurzaamheid en het aanpakken van klimaatverandering op mondiaal niveau. Het stelt Colombia in staat om concrete stappen te zetten in de richting van een groenere en veerkrachtigere toekomst voor zijn bevolking en het milieu.

De lening is de tweede van de bank aan het Zuid-Amerikaanse land gericht op klimaatverandering, na een lening van 1 miljard dollar in december 2022.

Bron :
Foto:bluradio.com