Wielertalent Egan Bernal wint rittenkoers Colombia Oro y Paz

Wielrenner Egan Bernal heeft de eerste editie van de wielerkoers Colombia Oro y Paz gewonnen. De Colombiaanse wielertalent behaalde zijn eerste profzege voor Team Sky.

Leider in het algemeen klassement Nairo Quintana leek met een bergrit als afsluiter de eindzege in zijn handen te hebben, maar op de slotklim kreeg de koers een heel andere wending. Pas op de slotklim van 10 kilometer kwam er flinke dynamiek in de koers. In het peloton voerde Movistar het tempo op in functie van leider Nairo Quintana. Maar het was zijn jongere broer Dayer Quintana die met de winst zou gaan lopen. Dayer Quintana deelde zijn beklimming goed in en haalde in de laatste honderden meters medevluchter Contreras opnieuw in en won zondag de zesde en laatste etappe in de Colombia Oro y Paz (cat. 2.1). Egan Bernal kwam met ploeggenoot Sebastian Henao in het wiel uiteindelijk tien seconden na Dayer Quintana over de streep.

In het eindklassement houdt Bernal 9 seconden over op Nairo Quintana en 11 seconden op Uran. De 21-jarige Colombiaanse neoprof is uitstekend begonnen aan het seizoen. Op het World Tour-circuit debuteerde hij met een zesde plaats in de eindstand van de Tour Down Under. Nadien kroonde hij zich tot Colombiaans kampioen tijdrijden. Bernal bewees zijn uitzonderlijke klimtalent vorig jaar al met zeges in de Ronde van de Toekomst en de Ronde van de Savoie Mont Blanc.