Wielerwedstrijd Tour Colombia mogelijk in 2024 weer gehouden

De Colombiaanse Wielerfederatie (Fedeciclismo) blijft stappen ondernemen om de wielerwedstrijd Tour Colombia opnieuw te houden, een wedstrijd die drie keer werd verreden, maar door de covid-19 pandemie en het gebrek aan middelen niet door kon gaan.

Het licht zou echter aan het einde van de tunnel kunnen verschijnen en de belangrijkste wielerwedstrijd die het land de afgelopen jaren heeft gehouden zou in 2024 een nieuwe versie kennen, aangezien de regering van Gustavo Petro er alles aan zou doen om bij te dragen aan de terugkeer van Tour Colombia is een feit.

Volgens informatie van El Tiempo heeft Fedeciclismo al gesprekken gevoerd met de minister van Sport, Astrid Rodríguez, en volgens verklaringen van de voorzitter van de organisatie, Mauricio Vargas, aan deze krant, is er aan beide kanten de bereidheid om samen te werken en tot een overeenkomst te komen.

Het is vermeldenswaardig dat vóór Rodríguez María Isabel Urrutia aan het hoofd van de portefeuille stond, met wie geen grote vooruitgang werd geboekt om Tour Colombia terug te brengen, die in zijn eerste drie edities Egan Bernal (2018), Miguel Ángel López (2019) en Sergio Higuita (2020) als winnaars had.

Ook Mauricio Vargas beschreef in de krant van Bogota de steun van de nationale regering voor dit initiatief van Fedeciclismo: “We hebben ons gerealiseerd dat de regering bereid is ons te helpen, omdat ze weten dat het belangrijk is dat het land weer Tour Colombia heeft. Ze hebben interesse. De race kost tussen de 11.000 en 12.000 miljoen pesos en we zullen ons inspannen om deze werkelijkheid te maken en weer op het goede spoor te komen.”

Op dezelfde manier erkende de entiteit dat ze verschillende departementen van het land hebben bezocht die geïnteresseerd zijn in het hosten van de wielerwedstrijd en dat ze gesprekken hebben gehad met een aantal teams zoals Ineos, Movistar, UAE Emirates en Bahrein die hopen deel uit te maken van de vierde editie.

Bron :
Foto:Colprensa