WK-droom eindigt: Colombia verliest in de kwartfinale tegen Engeland

De nationale ploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Leicy Santos, maar Engeland pakte terug en schakelde Colombia uit voor het WK.

Het Colombiaanse nationale team is uitgeschakeld op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland . Onder leiding van Nelson Abadía ging Colombia tegen Engeland met 1-2 onderuit.

De scores in het Accor Stadium kwamen in de eerste helft van Leicy Santos en Lauren Hemp , terwijl Alessia Russo de Britse kwalificatie bezegelde.

Colombia kwam vlak voor rust op voorsprong via Leicy Santos. Met een mooi boogje lepelde ze de 1-0 binnen. De keeper (Mary Earps) stond iets te ver voor de lijn, waardoor ze niet bij de bal kon. Even later maakte ook de Colombiaanse keepster een fout. Lauren Hemp maakte de gelijkmaker in een rebound, nadat de keepster de bal uit haar handen liet glijden.

Na de pauze trok Engeland het laken naar zich toe en maakte het winnende doelpunt. Net na het uur was het Alessia Russo die voor de beslissing zorgde. Het was een spannende fase, waarbij de Engelsen Colombia namelijk lieten komen. En die voerden de druk aardig op. Maar Wiegmans speelsters hielden stand en zo plaatst Engeland zich voor de 3e keer op rij bij de laatste 4 van het WK.