WK-recordhouder Mondragón in ziekenhuis opgenomen

Voormalig keeper Faryd Mondragón ligt in het ziekenhuis. De WK-held van Colombia, in 2014 de oudste speler op een wereldkampioenschap ooit, had een poging gedaan zichzelf van het leven te beroven.

Mondragón (44) was bijna 25 jaar actief als prof en was in zijn actieve carrière het langst actief voor Galatasaray (2001-2007). Drie keer zat hij bij de WK-selectie van zijn land, waarvoor hij in 1998 ondanks de vroege uitschakeling werd geprezen om zijn spectaculaire reddingen. Op 25 juni 2014 mocht hij invallen tegen Japan, waarmee hij met 43 jaar de oudste speler ooit werd op de eindronde van een WK.

Na dat toernooi zette Mondragón een punt achter zijn carrière, maar de laatste tijd kampte hij met depressies. ‘Alleen ik kan mijn leven beoordelen. Ik heb er genoeg van om door anderen te worden beoordeeld, zonder de mogelijkheid te hebben mezelf te verdedigen’, liet hij weten in een later weer verwijderd Instagram-bericht. Een overdosis aan medicijnen werd hem bijna fataal, maar het ziekenhuis meldt dat zijn situatie inmiddels stabiel is. (bron:vi.nl)