Zes mensen vermoord in Cauca

Een nieuwe bloedbad heeft afgelopen weekend plaatsgevonden in het noorden van het departement Cauca. Inheemse gemeenschappen hebben de moord van ten minste zes mensen in het dorp San Pedro, Santander de Quilichao, aan de kaak gesteld.

Volgens de autoriteiten vond het bloedbad zaterdag plaats op een boerderij in de sector Gualanday, op 10 minuten van de gemeentelijke hoofdstad, waar gewapende mannen aankwamen en zonder onderscheid schoten op degenen die er waren. De slachtoffers waren drie inheemse mensen en drie boeren. Drie andere mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Regionale Raad van Inheemse Volkeren van Cauca (Cric) heeft ook gemeld dat in dezelfde gemeente, uren eerder, een lokale coördinator van de jeugdorganisaties en zanger van de muziekgroep Intentos de Amor, is vermoord. Bij de aanslag raakte een ander lid van de gemeenschap gewond.

De minister van Defensie, Carlos Holmes Trujillo, looft een beloning uit van maximaal 100 miljoen peso voor  de informatie die leidt tot de arrestatie van de moordenaars. In het departement Cauca zijn verschillende illegale gewapende groepen die misdrijven begaan, zoals criminele bendes, de dissidenten van de FARC en ELN.

Bron :
Foto:caracol.com.co