Zes soldaten gedood en zeven vermist bij een hinderlaag in Cauca

De aanval vond plaats op een militaire basis in het dorp Munchique, gemeente Buenos Aires.

De autoriteiten hebben gemeld dat zes soldaten zijn omgekomen en zes anderen gewond zijn geraakt bij een hinderlaag in een landelijk gebied van de gemeente Buenos Aires, in het noorden van het departement Cauca.

Op dinsdag 6 december rond 3 uur ’s nachts werd een gewapende inval met geweerschoten, tatucos (zelfgemaakte granaatwerpers) en granaten gemeld bij de militaire basis Los Pinos in het dorp Munchique.

Volgens voorlopige informatie vielen vermoedelijke FARC-dissidenten van de Jaime Martínez-structuur de soldaten die ter plaatse waren aan.

Het nationale leger onderzoekt ook berichten dat zeven soldaten worden vermist. Anderzijds werd aangegeven dat de communicatieradio tijdens de aanval verloren ging.

Op dit moment zijn de strijdkrachten in het gebied om de orde te herstellen en de verantwoordelijken op te sporen.

Minder dan een week geleden werden drie andere soldaten gedood in een gevecht met dissidenten van de FARC in de sector La Leona, in het dorp El Plateado, gemeente Argelia.

Na de inval in Buenos Aires zei president Gustavo Petro dat hij een buitengewone veiligheidsraad had bijeengeroepen om de situatie van de openbare orde in het departement te onderzoeken. “Vrede is het hoogste goed van de natie”, schreef hij op Twitter.

Bron :
Foto:caracol.com.co