Zestien Colombianen nemen deel aan de Ronde van San Luis

Aan de tour van San Luis, die op maandag begint en eindigt op 24 januari in Argentinië, zullen 16 Colombiaanse wielrenners deelnemen met bovenaan de lijst Nairo Quintana, die in zijn team wordt vergezeld door zijn broertje Dayer Quintana. Dayer, winnaar Ronde van Italië 2014, was een talentvolle renner bij de junioren, maar koos noodgedwongen voor een carrière als politieagent. Door het succes van zijn broer pakte hij het wielrennen echter weer op. In het seizoen 2013 reed hij voor het Spaanse amateurteam Lizarte en in 2014 werd hij gecontracteerd door Movistar.

Miguel Ángel López is een van de nationale wielrenners die meedoet in de competitie terwijl Leonardo Duque deelneemt met zijn nieuwe wielrennersploeg Delko Marseille. Duque rijdt onder de Franse vlag omdat hij de Franse nationaliteit heeft aangenomen, maar beschikt ook nog over de Colombiaanse nationaliteit. Duque is de enige van het ontbonden Team Colombia die in Europa een wielerploeg heeft, de rest van de rijders hebben hun plek gevonden in Colombia en Zuid-Amerika.

Veel hoop is gevestigd op de talentvolle Fernando Gaviria van de Etixx-Quick Step. Fernando zal worden vergezeld door zijn landgenoot Rodrigo Contreras. Wielerploeg Jamis heeft voor het nieuwe seizoen Janier Acevedo gecontracteerd, die voorheen voor Cannondale-Garmin reed. Brayan Sanchez zal zijn ploeggenoot vergezellen in de Ronde van San Luis.

Carlos Alzate en Daniel Jaramillo komen naar Argentinië om hun team UnitedHealthcare te vertegenwoordigen, terwijl Rodolfo Torres, zijn debuut heeft bij de Italiaanse wielerploeg Androni Giocattoli.

De Colombianen Steven Calderón, Jonathan Millán, Oscar Sánchez en Jaime Suaza rijden voor het Colombiaanse team Strongman Campagnolo Wilier onder leiding van directeur Luis Cely. “Wij willen het laten zien en wij hebben mannen die dat kunnen waarmaken”, aldus Cely.

Tenslotte, Mario Paz Duque, hij rijdt voor het kersverse Team Vivo dat gestationeerd is in Paraguay.

De Colombiaanse wielrenners hebben een belangrijke rol gespeeld in de Ronde van San Luis. De Colombianen hebben vijf keer op het podium gestaan. Nairo Quintana won in 2014 en werd vorig jaar derde. José Serpa werd derde in 2009 en tweede in 2010 en 2011. Rodolfo Torres was runner-up in de 2015 editie.