Zeventig huizen ingestort door aardverschuivingen in Piojó, Atlántico

In de gemeente Piojó, Atlántico, ontstonden aardverschuivingen in meerdere heuvels, waardoor ongeveer 70 ingestorte huizen achterbleven. Andere soorten calamiteiten zoals het gesprongen van de aardgasleiding, omgevallen lichtmasten en kabels en de schade aan de begraafplaats werden veroorzaakt door dezelfde situatie.

De stad is geschokt door de verwoestende effecten van de regenperiode. De aardverschuivingen laten scheuren achter in de straten en huizen die op het punt staan ​​in te storten, waarvoor de autoriteiten de gemeenschap waarschuwen om voorzorgsmaatregelen te nemen.

De inwoners melden dat de burgemeester tijdig op de hoogte was gesteld van de situatie, maar dat er geen vroegtijdige maatregelen werden genomen om de noodsituatie te voorkomen.

“Er zijn geen opvangcentra voor de slachtoffers. Om 01:00 uur zijn de slachtoffers geëvacueerd naar de huizen van de buren waar ze de vroege ochtend hebben doorgebracht. Er zijn kinderen en ouderen die erg getroffen zijn”, legden buurtbewoners uit.

Ondertussen verwees majoor Armando Rodríguez, commandant van de Civiele Bescherming, naar de noodsituatie die aangeeft dat honderden gezinnen in het gebied zullen worden geëvacueerd.

“Aanvankelijk bedienen we meer dan 80 families, maar op dit moment verplaatsen we mensen uit Barranquilla om andere families te helpen evacueren. Maar het blijft regenen, huizen blijven instorten en we hebben een volledig geïdentificeerde sector waar we nog talloze gezinnen moeten evacueren, dus we kunnen nog steeds geen specifieke informatie geven over hoeveel het er zullen zijn’, zei majoor Rodríguez.

Via Twitter heeft de overheid gemeld dat vanwege de noodsituatie die zich in deze gemeente voordoet, een interdisciplinair team van de secretariaten van Infrastructuur, Rampenpreventie en Volksgezondheid, naar de plaats van de ramp om met de noodsituatie om te gaan.

Bron :
Foto:caracol.com.co