Zoon Pablo Escobar: “Frank Sinatra en mijn vader waren zakenpartners”

“Frank Sinatra kon beter cocaïne dealen dan zingen”, zegt Sebastian Marroquin, de zoon van Pablo Escobar, de meest beruchte drugsdealer aller tijden. De Amerikaanse crooner zou naast banden met de maffia ook nauwe contacten hebben onderhouden met de Colombiaanse drugsbaas.

Marroquin vertelt aan de Braziliaanse krant O Estado de Sao Paulo dat er meer zangers dan je je kan inbeelden hun carrière op gang getrapt hebben dankzij de steun van drugshandelaars.

Pablo Escobars broer Robert vermeldde in 2009 in zijn boek al dat Frank Sinatra een goede vriend was van Pablo, maar dat de crooner niet wist met wat voor zaken Escobar zich bezighield. Nadat bekend raakte dat Escobar 80 procent van de cocaïnehandel in de VS in handen had, sneed Sinatra alle banden met Escobar door.

Frank Sinatra zou ook heel nauwe banden met de maffia hebben gehad. In een nieuwe biografie van Woody Allen staat dat Sinatra zelfs aan de maffia zou gevraagd hebben een filmregisseur te vermoorden, omdat die zijn ex-vrouw Mia Farrow zou hebben bedrogen.

Sebastian Marroquin is een van Escobars twee kinderen. Escobar stierf na een vuurgevecht met de politie in de Colombiaanse stad Medellin. Volgens Marroquin schoot de politie zijn vader niet door, maar pleegde hij zelfmoord door zichzelf in het hoofd te schieten voor de politie dat kon doen. (bron: hln.nl)