President Duque: “Ik hoop dat Colombia de Latijns-Amerikaanse Silicon Valley wordt”

Duque, die vorig jaar in augustus aantrad, zei tegen Euronews, dat de Colombiaanse creatieve sectoren meer in het BBP vertegenwoordigen dan koffie en mijnbouw en een motor zijn geworden voor nieuwe werkgelegenheid.

Hij sprak op het jaarlijkse Cannes Lions International Festival of Creativity, dat duizenden vertegenwoordigers van de communicatie-, reclame- en marketingindustrie aan de Zuid-Franse kust samenbrengt.

“De Oranje economie ofwel de creatieve economie, speelt een zeer belangrijke rol in Colombia. We hebben het over een sector die in het Colombiaanse BBP meer vertegenwoordigt dan koffie en meer dan mijnbouw. Dit is dus een zeer belangrijke industrie, die veel werkgelegenheid genereert, en we zijn hier gekomen om het beleid te delen dat we omarmen om het iets groter te maken,” legde Duque uit.

“Colombia heeft veel sectoren die snel groeien. Ik zou zeggen dat de filmsector in Colombia de afgelopen tien jaar sterk is gegroeid. Ik zie ook dat reclame bijna 0,3% van het BBP uitmaakt en dat is belangrijk.

“En last but not least, de muziekindustrie in Colombia groeit ook zeer snel en wanneer je aansluit op traditionele sectoren zoals het toerisme, dan hebben we in 2018 het beste jaar van het toerisme en het was het beste jaar van muziekfestivals in Colombia”, aldus Duque.

De Latijns-Amerikaanse Silicon Valley

Duque vertelde aan Euronews: “Dit is een sector die een zeer belangrijke motor is voor nieuwe werkgelegenheid, het is een motor geworden van de integratie van de kunst in de vierde industriële revolutie. Bij mijn aantreden werden deze sectoren zwaar belast, dus we hebben geprobeerd de belasting op bedrijven te verlagen om meer investeringen te kunnen doen.”

“Maar een ander punt is dat we ook meer startende ondernemingen in de creatieve en technologische sectoren wilden en dat we een beleid van nul inkomstenbelasting voor de eerste zeven jaar hebben ingevoerd, met een minimum aan investeringen en een minimum aan banen die worden gecreëerd. Ik hoop dat Colombia de Latijns-Amerikaanse Silicon Valley wordt”.

Bron :
Foto:fastcompany