42e LGBTQ+ Pride Parade in Bogotá gevierd

In Bogotá verzamelden zondag meer dan 4 duizend mensen zich bij het Centro de Memoria Histórica om deel te nemen aan de 42e LGBTQ+ Pride March, een evenement dat niet alleen seksuele en genderdiversiteit viert, maar ook homofobie wil bestrijden en de rechten van de LGBT-gemeenschap wil bevorderen.

Al vroeg arriveerden de deelnemers op het verzamelpunt, getooid met veelkleurige vlaggen, fluitjes en een voelbare energie om gehoord en erkend te worden in hun strijd voor gelijkheid.

Brayan Rendón, een van de deelnemers geïnterviewd door RCN Radio, verwoordde zijn motivatie: “Deze mars is tegen homofobie, vechten voor de rechten van de gemeenschap. We steunen alle LGBT+ mensen, omdat we veel geweld tegen ons zien. Het is een oproep voor empathie en respect voor alle smaken en geaardheden”.

De dag begon om 10.00 uur bij het Centro de Memoria Histórica en Parque Renacimiento en eindigde om 14.00 uur op Plaza de Bolívar. Tijdens de tour werden optredens belicht van artiesten als Esteman, Suelta Como Gabete en La Toxicosteña, die hun stem hebben laten horen in de beweging voor gelijkheid en diversiteit.

Bron :
Foto:rcnradio.com