Onweer en zware regenval treft verkeer in Bogotá

Onweersbuien met zware regenval bracht vrijdagmiddag chaos in delen van Bogtá. In de namiddag werd de hoofdstad getroffen door onweer en stevige regenbuien waardoor het verkeer in sommige delen van de stad verhinderd werd.

Nieuws-Colombia-12-03-2016-2

Carrera séptima werd het zwaarst getroffen vanwege overstromingen. Door zware regenval stond de straat blank en ontstond er een verkeerschaos van meer dan drie uur.

Sterke hagel en bliksem zorgden voor overlast op de noordelijke snelweg van Bogotá bij Fontibón en Prado Veraniego. Omgevallen bomen belemmerden de doorgang en verschillende auto’s zaten vast op carrera 170 waar ook enkele woningen beschadigd raakten door het grimmige weer.

In calle 83 – carrera 115 zaten ook enkele auto’s vast en konden niet verder vanwege de hoge waterstand in de straten.

Overstroming Colombia
De brandweer van Bogotá kreeg meldingen binnen van overstromingen in Avenida Boyaca en in de wijk Garcés Navas. In de regio’s Colina Campestre en Mazurén moesten ze het zonder elektriciteit doen.

Door het onweer moest het internationale vliegveld El Dorado enkele uren worden gesloten en was er vertraging in de activiteiten. Vliegtuigen werden omgeleid naar alternatieve luchthavens.