Aanbesteding voor de bouw en exploitatie van de tweede metrolijn in Bogotá is geopend

De internationale openbare aanbesteding voor de bouw van de tweede metrolijn van Bogotá is vandaag geopend.

Het kantoor van de burgemeester van Bogotá kondigde de opening aan van de internationale openbare aanbesteding voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud van de tweede lijn van de ondergrondse metro die Suba en Engativá zal bereiken.

De bouw van de tweede metrolijn komt bovenop de vooruitgang in de bouw van de eerste lijn die de wijken Bosa, Kennedy, Puente Aranda, Los Mártires, Antonio Nariño, Santa Fe, Chapinero, Teusaquillo en Barrios Unidos zal doorkruisen. Dit traject zal 16 stations hebben tussen Bosa en Calle 76.

“Met schone handen en opgeheven hoofd”, maakte burgemeester Claudia López de aanbesteding officieel die hoopt door te gaan met het megaproject om het openbaar vervoer in de hoofdstad te versterken.

De burgemeester verzekerde dat wanneer de tweede lijn in gebruik wordt genomen, de reistijd vanaf Suba naar verwachting zal worden teruggebracht tot 20 minuten voor een enkele reis. Ze zei ook dat de metro gepaard zal gaan met de bouw van een openbare universiteit voor de lokale jeugd, een zorgzentrumk voor vrouwen, een bibliotheek voor de Muisca gemeenschap en een lineair park dat de moerassen van La Conejera en Tibabuyes met elkaar verbindt.

“Dit alles hebben we gepland, we hebben de middelen verkregen, we hebben aanbestedingen uitgeschreven of al contracten afgesloten (…) Ik kom niet langer als kandidaat om een voorstel te doen, ik kom als burgemeester met 36 miljard dollar aan investeringen, de hoogste in de geschiedenis, om te zorgen voor Suba en Engativá,” zei ze.

Volgens het kantoor van de burgemeester is de eerste lijn voor 25% voltooid en zullen er naar verwachting in 2028 passagiers gaan reizen. Ondertussen zal de tweede lijn worden aanbesteed volgens de regels en het beleid van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Bron :
Foto:caracol.com.co