Aardverschuiving op snelweg Medellín-Bogotá eist twee levens

Een aardverschuiving in het departement Antioquia heeft de snelweg geblokkeerd die Medellín met Bogotá verbindt. Bij deze aardverschuiving kwamen twee mensen om het leven en zijn 30 mensen geëvacueerd.

De aardverschuiving vond zaterdag plaats in het dorpje El Silencio in de gemeente San Luis. Het Departementaal Orgaan voor Rampenbestrijding en Crisisbeheersing van Antioquia (Dagran) meldde dat zes mensen vast kwamen te zitten door de aardverschuiving. Voor twee mensen, een kind en een volwassene, was de verschuiving fataal.

Volgens Dagran werden zes huizen getroffen door de aardverschuiving en kwamen twee voertuigen vast te zitten. Vandaag meldde het orgaan dat nog eens 30 mensen moeten worden geëvacueerd vanwege het risico op andere aardverschuivingen.

Nadat geologen het gebied hadden beoordeeld, werd vastgesteld dat er onstabiele delen van de berg nog niet zijn gevallen. Om die reden worden ongeveer 30 mensen geëvacueerd om een ​​nieuwe ramp te voorkomen, meldde het team van geologen. De weg Medellín-Bogotá is nog steeds afgesloten. Het Nationaal Wegeninstituut (Invias) heeft alternatieve routes aanbevolen.

Bron :
Foto:rcnradio.com