Acht doden bij vliegtuigcrash in Medellín

Bij een crash van een klein vliegtuig in de stad Medellín zijn mandag acht mensen omgekomen. De slachtoffers waren zes passagiers en twee bemanningsleden.

Het kleine passagierstoestel kwam kort na het opstijgen neer in de wijk Belen Rosales. De zes passagiers en twee bemanningsleden zijn om het leven gekomen. Er is ook grote schade aan zeven woningen, maar het is niet duidelijk of daar slachtoffers zijn gevallen.

Het vliegtuig, een tweemotorige Piper, kwam vanaf de luchthaven Olaya Herrera in Medellín en was op weg naar de westelijke regio Chocó. Al snel na het opstijgen stortte het toestel neer in een woonwijk.

Onder de doden zijn zes passagiers en twee bemanningsleden. Het is nog niet duidelijk of er meer mensen aan boord waren. Op de grond vielen geen gewonden. Wel zijn zeven huizen verwoest en zes andere gebouwen beschadigd, zegt de burgemeester van Medellín, Daniel Quintero.

Het vliegtuig had volgens de burgerluchtvaart bij het opstijgen een motorstoring. “De piloot deed de Mayday-oproep en meldde een motorstoring”.

Bron :
Foto:elcolombiano.com