Aerocivil wijzigt voorwaarden en keurt integratie Avianca en Viva Air goed

Nadat Avianca op 26 april bevestigde dat de door Aerocivil, de burgerluchtvaartautoriteit van Colombia, opgeworpen voorwaarden “onhaalbaar” zijn vanwege capaciteitsproblemen, connectiviteit en andere problemen, meldde Aerocivil maandag dat door enkele wijzigingen aan te brengen in de voorwaarden die eerder voor dit doel waren voorgesteld de integratie van de luchtvaartmaatschappijen Avianca en Viva nog steeds van kracht is.

In communicatie stelt de luchtvaartautoriteit, uiteengezet in de resolutie van 5 mei 2023, vier voorwaarden vast, zoals: dat de rechten van Viva Air- gebruikers worden gerespecteerd en verzorgd ; dat de tickets van de geannuleerde vluchten worden terugbetaald of dat degenen die reserveringen en tickets in afwachting van uitvoering hebben, mogen vliegen.

Het overweegt ook om de vertrek- en aankomstslots terug te geven en ze zo aan te passen dat de infrastructuur van de El Dorado International Airport van Bogotá efficiënter wordt gebruikt, om de concurrentievoorwaarden te garanderen en de duurzaamheid van Viva Air mogelijk te maken.

Een andere door Aerocivil overwogen maatregel is de handhaving van de “low cost”-regeling van Viva Air als een optie die de gebruikers van luchtvervoerdiensten alternatieven biedt, met name op de routes die alleen door deze maatschappij werden geëxploiteerd.

Aerocivil stelt dat op de route Bogotá-Buenos Aires, de route die het meest door de transactie wordt getroffen, de terugkeer van frequenties moet worden overwogen om de rechten van de passagiers te waarborgen en zonder het stoelenaanbod aan te tasten, waarbij de mogelijkheid moet worden geopend voor andere exploitanten, wanneer er interesse is.

Ten slotte gaf de entiteit Avianca een termijn van tot 10 mei om het land, de gebruikers en de luchtvaart in kennis te stellen van haar definitieve beslissing om de integratie al dan niet door te voeren.

Bron :
Foto:caracol.com.co