Alejandro Falla zet punt achter tenniscarrière

De Colombiaanse tennisser Alejandro Falla, een van de meest prominente in zijn land, kondigde donderdag het einde van zijn sportcarrière aan.

De 34-jarige Colombiaan maakt na 18 jaar professioneel tennissen een eind aan zijn tennisloopbaan.

“Ik heb een familie en er is een tweede kind op komst. Voor mij is de tijd gekomen om daar meer aandacht aan te besteden. Dat heb ik nooit kunnen doen, ik was altijd op reis”, verklaarde Alejandro Falla.

De linkse tennisspeler debuteerde in 2000 en hoewel hij geen enkele ATP-titel won, stond hij wel twee maal in de finale: in Bogotá in 2013 tegen de Kroatische Ivo Karlovic en in 2014 in Halle (Duitsland) tegen de Zwitserse Roger Federer.

Falla staat 648ste op de ATP-ranglijst. Zijn hoogste notering bereikte hij in juli 2012 met een 48ste plaats. Een achtste finale op Roland-Garros in 2011 is zijn beste prestatie op een grandslamtoernooi.

Falla was een vaste vertegenwoordiger van Colombia in de Davis Cup, waar hij in 2001 zijn debuut maakte tegen Uruguay. Twee jaar later nam hij deel aan zijn eerste Challenger toernooien en in 2004 debuteerde hij in Frankrijk op Roland Garros.