Condors klaar voor herpopulatie Colombiaanse bergen

Drie broedparen van de Andes-condor zijn geschonken door de regering van Chili en zijn nu onderdeel van een programma om de condor bevolking te herstellen in de bergen van Colombia, volgens een verklaring van de minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling.

De vogels, die 23 oktober arriveerden, ondergingen een medische tests en hebben hun quarantaine voltooid, voordat ze worden toegelaten tot het Nationale Condor Fokprogramma.

De Andes-condor (Vultur gryphus) is het symbool van Colombia en staat op het wapenschild van het land met een olijftak in de snavel en in zijn klauwen geklemd een lint met de tekst “Libertad y Orden”.

Een van de broedparen zal worden opgenomen in het natuurpark Jaime Duque in de buurt van Bogota. Het tweede paar heeft een verblijf in de Santa Fe dierentuin in de noordwestelijke stad Medellín en het derde heeft een verblijf in de nationale volière van Colombia op het Caribische eiland Baru.

De condors in gevangenschap zullen zich voortplanten en hun nakomelingen zullen na een periode van aanpassing worden vrijgelaten in verschillende regio’s van het land”, zei de minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling.

Ongeveer 80 condors zijn vrijgelaten als onderdeel van het Andes Condor programma om de populatie in het wild tot bijna 180 te vergroten.

Het Nationale Condor Programma wordt geleid door de Colombiaanse Vereniging van Dierentuinen en Aquaria met steun van het Ministerie van Milieu.