Andrea Tovar Velásquez de nieuwe Miss Colombia

Andrea Tovar Velásquez is maandag verkozen tot de nieuwe Miss Colombia en is  de tweede Señorita Colombia van het departement Chocó die deze titel op naam heeft.

De 22-jarige, Andrea Tovar Velásquez werd verkozen tot Miss Colombia 2016 tijdens de 81ste nationale Beauty Contest die elk jaar in Cartagena wordt gehouden. Andrea, vertegenwoordigster van het departement Chocó werd gekozen uit 23 kandidaten.

De nieuwe Miss Colombia werd geboren in Quibdo op 3 september 1993, een zeer belangrijke dag voor Chocoanos, het is het begin van het meest gerenommeerde festival: het San Pacho festival.

Andrea Tovar Velásquez is 1,79 meter lang en studeerde industriële vormgeving aan de Universiteit Jorge Tadeo Lozano in Bogota.

In een van de meest bekeken jaarlijkse evenementen in Colombia, heeft de jury Daniela Herrera Avendaño (departement Cesar) verkozen tot de onderkoningin. Alejandra Lopez Ochoa (Antioquia), Maria Camila Soleibe (Atlantic)en Alomìa Carmen Prado (Buenaventura) werden respectievelijk de eerste, tweede en derde prinses van de beaty contest.

02_2 06_3

choco-1443481194 finalistas-choco

choco_reinas-550x325 reina_choco_2_0