Argentinië verslaat Colombia in WK-kwalificatie

Het Colombiaans elftal speelde dinsdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië in het stadion Metropolitano Roberto Melendez in Barranquilla. Het eerste doelpunt kwam van de Argentijn Lucas Biglia. Na een vloeiende combinatie door het hart van de Colombiaanse defensie belandde de bal bij Biglia, die bij de tweede paal de bal eenvoudig in het lege doel werkte. Ook al had Colombia meer balbezit, Argentinië had meer kansen zoals een stevig schot van Di Maria in de 40ste minuut.

In de tweede helft bleef Colombia balbezit houden maar mistte aan kanonslag en daadkracht in de voorhoede. In de 80ste minuut viel een doelpunt aan de kant van de Argentijnen maar werd afgekeurd door buitenspel. In de laatste minuten was het aan beide kanten nog even spannend. Argentinië schoot tegen de paal en Colombia kreeg nog een kans in een stukje paniekvoetbal. Het duel eindigde in een 0-1 overwinning van Argentinië.

De Argentijnse bondscoach Gerardo Martino moest het zonder doen met de aanvallers Sergio Agüero, Lionel Messi en Carlos Tévez vanwege blessureleed. Bij Colombia waren Jackson Martínez en Radamel Falcao vanwege fysieke klachten afwezig.