Arsenal bevestigt komst Colombiaans international

David Ospina kan zijn koffers alvast pakken. De Colombiaanse sluitpost is op weg naar Arsenal, zo bevestigt Arsène Wenger.

Ofschoon de transfer nog beklonken moet worden, rekent Wenger alvast op de komst van Ospina. De 25-jarige doelman komt over van Nice en moet in Londen de concurrentiestrijd aangaan met Wojciech Szczesny.

Laatstgenoemde heeft voorlopig echter een streepje voor op zijn nieuwe collega. “Aanvankelijk zal Szczesny de nummer 1 blijven, maar uiteindelijk draait het om de prestaties. Dus als Ospina laat zien dat hij beter is, dan zal hij spelen”, aldus Wenger tegenover de verzamelde media.

Szczesny was ook afgelopen seizoen de eerste keus van Wenger, die in nagenoeg alle Premier League-wedstrijden een beroep deed op de Poolse doelman. Lukasz Fabianski kreeg de voorkeur in de FA Cup – die gewonnen werd – en speelde één competitiewedstrijd.

Keeperscarrousel
Aangezien Fabianski inmiddels vertrokken is naar Swansea City, zit Arsenal verlegen om een nieuwe tweede doelman. De keuze is dus gevallen op Ospina, die met de Colombiaanse nationale ploeg een sterk WK speelde.

Afgelopen seizoen kwam Ospina in dienst van het Franse Nice tijdens 29 competitieduels in actie. Nice ontsnapte aan degradatie, door de competitie op twee punten van de degradatiestreep te besluiten.

Geef een reactie