Atlético Nacional derde op WK voetbal voor clubs

Atlético Nacional heeft in het Japanse Yokohama de derde plaats veroverd op het WK voetbal voor clubs. Real Madrid won in de verlenging de felbegeerde wereldbeker voor clubs.

De twee Zuid-Amerikaanse ploegen waren in het Japanse Yokohama sterk aan elkaar gewaagd. In de finale om de derde en vierde plaats speelde de club uit Medellín gelijkspel (2-2) tegen de Mexicaanse Club América. In de penaltyreeks was Atlético Nacional met 4-3 uiteindelijk de sterkste.

Atlético begon overtuigend aan de partij en was na een half uur spelen al uitgelopen naar 0-2. Dat kwam mede door een fout van Miguel Samudio die in eigen doel schoot. Alejandro Guerra was voor de winnaar van de Copa Libertadores vervolgens trefzeker. Michael Arroyo deed in de 38ste minuut iets voor Club América terug. De Mexicanen kregen vervolgens een strafschop toegewezen die Oribe Peralta in de 66ste minuut knap binnenschoot.

Uiteindelijk moesten Strafschoppen daarna beslissen wie de winnaar zou worden. Miguel Samudio had duidelijk het geluk niet mee en wist voor zijn club zijn penalty niet te benutten. Later op de dag won Real Madrid in de finale van Kashima Antlers en werd de nieuwe wereldkampioen. In totaal heeft Real Madrid de wereldbeker voor clubs vijf keer gewonnen.

De Colombiaanse aanvallende middenvelder James Rodriguez speelde niet in de finale bij Real Madrid. Ondanks zijn plek op de reservebank liet hij trots de wereldbeker op Instagram zien.