Avianca vervoerde 20,9 miljoen passagiers dit jaar

Het gaat voortvarend met Avianca. Volgens een persbericht van de vliegtuigmaatschappij is hun vervoer van reizigers in groei gebleven. Avianca ziet haar binnenlandse vluchten groeien mede door de stijging van het binnenlandse toerisme. Het passagiersaantal van internationale vluchten stijgt door de aantrekkelijke economie en de toename van Colombia als vakantieland. Avianca Holdings lift mee op deze toename en behaalde volgens hun rapport in al hun ondernemingen een groei.

Tijdens de eerste negen maanden van 2015 vervoerde Avianca Holdings dochterondernemingen 20,9 miljoen passagiers. Een stijging van 8,6% van het aantal reizigers in dezelfde periode in 2014. De bezetting in de eerste negen maanden was 79,7%.

Aan het einde van de negende maand van dit jaar verhuisden Avianca Airlines Holdings SA ongeveer 2,3 miljoen passagiers, een stijging van 5,3% van het aantal passagiers in dezelfde maand een jaar geleden, aldus het persbericht van de luchtvaartmaatschappij.

Het persbericht zegt dat in september de luchtvaartmaatschappijen toegewezen aan Avianca Holdings in deze markten ten minste 1,3 miljoen passagiers vervoerden, 5,7% hoger dan in september 2014. De capaciteit van deze landen (ASK-stoelkilometer) steeg met 4,2% deze maand, terwijl de passagierskilometer (RPK) steeg met 8,4%. Als gevolg hiervan kwam de bezetting op binnenlandse routes uit op 77,4% deze maand, volgens de studie van de luchtvaartmaatschappij.

Het totaal aantal gemobiliseerde passagiers in de eerste negen maanden van 2015 in Colombia, Peru en Ecuador door de bedrijven van Avianca Holdings steeg tot 12,6 miljoen. Een stijging van 11,0% ten opzichte van het aantal passagiers in de eerste negen maanden een jaar geleden.

De capaciteit (ASK) in de ze markten steeg in deze periode met 12,8%, terwijl de passagierskilometer (RPK) steeg met 12,3% en de bezettingsgraad bedroeg 76,5%.

Volgens het persbericht hebben de luchtvaartmaatschappijen geïntegreerd in Avianca Holdings in september 902.828 passagiers op internationale routes vervoerd, 4,7% meer passagiers dan in dezelfde maand van 2014. De capaciteit (ASK) steeg 10,9% , terwijl de passagierskilometer (RPK) steeg met 8,0%. De bezettingsgraad op de internationale routes kwam uit op 78,2%.

Van januari tot september dit jaar bedroeg het aantal passagiers op de internationale routes van de luchtvaartmaatschappijen van Avianca Holdings 8,3 miljoen, een stijging van 5,3% ten opzichte van het aantal internationaal vervoerde passagiers in dezelfde periode van 2014.

De capaciteit (ASK) steeg met 6,9% en de passagierskilometer (RPK) steeg 7,7%. Als gevolg hiervan, was de bezettingsgraad van de internationale routes in de eerste negen maanden van het jaar 80,6%, 0,6 procent boven de bezetting in de periode van januari tot september 2014, aldus het verslag van Avianca.