Benefietconcert Venezuela Aid Live in Cúcuta

Tienduizenden Venezolanen en Colombianen hebben vrijdag op het benefiet Venezuela Aid Live in de Colombiaanse grensstad Cúcuta muzikanten als Luis Fonsi, Juanes en Maluma toegejuicht.

De Britse zakenman en miljardair Richard Branson, initiatiefnemer van het benefiet, wil samen met de Venezolaanse oppositie en de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó 10 miljoen dollar inzamelen voor humanitaire hulp voor Venezuela. Ze mikken eerst op 10 miljoen dollar aan opbrengsten, maar samen met overheidstoezeggingen voor hulp zou in 60 dagen tot 100 miljoen dollar kunnen worden opgehaald.

Het concert werd gehouden op de Tienditasbrug, een nieuwe grensbrug tussen Colombia en Venezuela. Deze nieuwe autosnelwegbrug is door Venezolaanse president Maduro afgesloten om hulpgoederen uit de V.S. tegen te houden.

Hoewel er een diepe economische crisis in het land is, zegt Maduro dat Venezuela geen land van bedelaars is, en dat buitenlandse hulp overbodig is. Maduro’s opponent Juan Guaidó, die door de VS en zo’n veertig andere landen erkend wordt als de nieuwe president, zegt dat de hulp hard nodig is en dat de goederen hoe dan ook bij de bevolking terecht moeten komen.

Zaterdag willen duizenden vrijwilligers hulpgoederen die al in Cúcuta liggen naar Venezuela brengen. Maduro heeft zijn leger de opdracht gegeven de hulpgoederen niet door te laten. Juan Guaidó zal met zijn aanhangers bij de grens de vrijwilligers ondersteunen.

Op Venezuela Live Aid hebben ongeveer 35 internationale en Colombiaanse artiesten opgetreden zoals de Spaanse zanger Alejandro Sanz, de Dominicaan Juan Luis Guerra en Colombiaanse artiesten zoals Carlos Vives, Juanes en Maluma.

Sebastián Piñera, Iván Duque en Juan Guaidó

De Colombiaanse media schatte het aantal toeschouwers op 250.000. Onder hen ook Juan Guaidó, de Colombiaanse president Ivan Duque en
de Chileense president Sebastián Piñera.

Bron :
foto's:caracol & venezuelaaidlive.com