Bogotá en Zwitserland gaan voor schone lucht

De burgemeester van Bogotá en het Zwitserse Agentschap voor Ontwikkeling en Samenwerking (SDC) hebben een overeenkomst getekend om de luchtkwaliteit in de Colombiaanse hoofdstad te verbeteren.

De overeenkomst maakt het mogelijk om roetfilters te installeren op bussen van het openbaar vervoer in Bogotá om zo de luchtvervuiling te reduceren en bewuster om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering.

Het ministerie van Milieu, Susana Muhamad, en de ambassadeur van Zwitserland, Kurt Kunz, ondertekenden de overeenkomst. “Investeren in maatregelen die de luchtkwaliteit verbeteren heeft niet alleen impact op de klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen, maar ook op de gezondheid van de inwoners van de stad”, zei de Zwitserse ambassadeur in Colombia, Kurt Kunz.

Het Zwitserse Agentschap voor Ontwikkeling en Samenwerking is een agentschap van de federale regering van Zwitserland en een deel van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken. Samen met andere federale kantoren, is het agentschap verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van de Zwitserse internationale ontwikkelingsactiviteiten en humanitaire hulp.