Bogotá krijgt er twee nieuwe filmfestivals bij

De hoofdstad van Colombia heeft er twee nieuwe filmfestivals bijgekregen. Al jaren wordt er het Bogocine gehouden en daar komen nu IndieBo en Bogotá International Film Festival bij.

IndieBo is een tiendaags festival, waarvan de eerste editie nu gaande is en zal duren tot en met 26 juli. Hier worden winnaars van allerlei internationale festivals vertoond. Daarnaast zijn er programma’ s waarin documentaires, kinderfilms en werk van Colombiaanse bodem wordt vertoond. Het festival is opgericht door actrice Paola Turbay, haar man Alejandro Estrada en Juan Carvajal, die samen de afgelopen drie jaar het Colombia Film Festival in New York organiseerden.

Het Bogota International Film Festival (BIFF) zal gehouden worden van 9 tot en met 17 oktober 2017 en is opgericht door Andres Bayona. Zij mikken op de jonge doelgroep en hebben daarom expres gekozen om het festival tijdens de herfstvakantie te houden. “Bogota is een stad vol cultuur,” zei Bayona. “Er zijn al tal van artistieke events, waaronder op het gebied van literatuur, theater en muziek. Met BIFF geven we antwoord op een intellectuele vraag die er al is.” (bron: filmtotaal.nl)