Broer Gabriel García Márquez te gast bij Writers Unlimited

De dit jaar overleden schrijver Gabriel García Márquez kwam tijdens zijn schrijverscarrièrre nooit naar Nederland en leidde een teruggetrokken bestaan. Fans van de auteur zijn op 25 september in de gelegenheid om toch nog dichtbij dit icoon van de Latijns-Amerikaanse literatuur te komen. Dan komt zijn broer, Jaime García Márquez namelijk naar een avond van Writers Unlimited in Den Haag.

Gabriel García Márquez kreeg de Nobelprijs voor de Literatuur en oogstte veel bewondering met zijn bekendste werk Honderd jaar eenzaamheid. Voor zijn jongere broer Jaime was Gabriel altijd een voorbeeld – hij kende hem misschien wel als geen ander. Journalist Frénk van der Linden gaat het gesprek met hem aan. Ook Márquez-biograaf en hoogleraar Latijns-Amerikaanse literatuur Gerald Martin is te gast.

De avond rond Gabriel García Márquez vindt plaats in de Centrale Bibliotheek van Den Haag en is georganiseerd door Writers Unlimited in samenwerking met de Centrale Bibliotheek, de Ambassade van Colombia, Uitgeverij J.M. Meulenhoff en initiatiefnemer Tim Buendía (pseudoniem van de Nederlandse Tim aan ’t Goor).