Burgemeester vermoord in Guachené, Cauca

De burgemeester van Guachené, Elmer Abonía Rodríguez, is vrijdagavond vermoord door onbekenden in zijn eigen gemeente, aldus het Colombiaanse Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie en de gerechtelijke politie (DIJIN) bevorderen het onderzoek naar de aanval waarbij Elmer Abonía Rodríguez, burgemeester van de gemeente Guachené, in het noorden van het departement Cauca, om het leven kwam.

Volgens de eerste berichten over het misdrijf werd de moord gepleegd door onbekenden in het dorp Pavito. Abonia en zijn escorte werden onderschept door personen die meerdere keren op hen schoten toen ze een vergadering verlieten.

Ernstig gewond werd de president naar het ziekenhuis in de naburige gemeente Puerto Tejada gebracht, waar hij met spoed werd behandeld. Enkele minuten later bevestigden de artsen zijn overlijden. Zijn lijfwacht werd ook tijdens de aanslag gedood.

Eerder stuurde president Gustavo Petro via zijn X-account een bericht waarin hij verwees naar de feiten en kondigde aan dat een veiligheidsraad zou worden ingesteld: “Wijs de moord op de burgemeester van Guachené, Cauca, Elmer Abonia Rodríguez, van de hand. Over een paar minuten zal de veiligheidsraad beginnen met het nemen van beslissingen over Cauca,” zei de leider van het land.

Volgens de eerste informatie zouden leden van de bendes die onzichtbare grenzen creëeren in de gemeenten in het noorden van Cauca verantwoordelijk zijn voor de misdaad. Burgemeester Abonía kreeg voortdurend bedreigingen ontvangen van dit soort groepen.

Bron :
Foto:caracol.com.co