Cali bruist en swingt met Feria de Cali

Het grootste feestspektakel van Cali en tevens het grootste salsa-evenement van Colombia gaat op eerste kerstdag van start. Feria de Cali wordt traditiegetrouw geopend met de salsódromo, een spectaculaire salsaparade over een lengte van een kilometer waarbij de bezoekers vanaf de tribunes presentaties kunnen bekijken van salsa dansscholen en andere gerenommeerde dansers en dansgroepen.

Naast de salsódromo worden er nog andere parades gehouden, zoals een carnavalstocht en een optocht van oldtimers.

IMG_6431-marcada viejo74

Er is een dag van de Pacifische cultuur dat aandacht geeft aan de ethische waarden van de afro-Colombiaanse bevolking die de grote meerderheid vertegenwoordigd in de regio Valle del Cauca en Choco. Van ’s ochtends tot in de avond kan men genieten van de ambachten, het eten en natuurlijk de muziek zoals de Marimba.

Muziekliefhebbers en verzamelaars kunnen terecht op de beurs “Encuentro de Melómanos y Coleccionistas” waar muziek uitgewisseld wordt en muziekinstrumenten, souvenirs en attributen van de grootste salsa artiesten uit de geschiedenis worden verkocht.

Ook dit jaar heeft Feria de Cali het weer groots aangepakt en vele grote artiesten aangetrokken uit de wereld van de Latin muziek. Dagelijks worden er concerten gehouden met nationale en internationale artiesten. De meeste aandacht gaat naar de drie grote concerten zoals:

Het Superconcert in het Olímpico Pascual Guerrero stadion op 26 december met Romeo Santos, Grupo Niche, Guayacán Orquesta, Willy Colón, Óscar D´León, Binomio de Oro, los Gigantes del Vallenato en Chocquibtown

Het Metroconcert in het stadion van Deportivo Cali op 27 december met Jorge Celedón, Pipe Peláez, Tito Rojas, Víctor Manuelle, Juan Luis Guerra, Daddy Yankee, Willy García, Javier Vásquez, Jhon Alex Castaño en Luis Alberto Posada.

Het Living Concert in het Diamante de Béisbol op 30 december met Gilberto Santa Rosa, Los Van Van de Cuba, Willie Colón, Gran Combo de Puerto Rico, Binomio de Oro samen met Jean Carlo Centeno, Luis Alberto Posada, Orquesta Calibre.

Het festival dat haar 58ste editie ingaat duurt tot en met 30 december.

Salsódromo vanuit de lucht