Caterine Ibarguen genomineerd voor IAAF atleet van het jaar

De Colombiaanse atleet is voor het derde achtereenvolgende jaar ongeslagen gebleven op de evenementen waar ze aan heeft deelgenomen. Ze won goud op de World Athletics Diamond League en de Pan American Games.

Caterine Ibarguen domineerde in 2015 en won de Diamond League en werd ook voor de tweede keer bekroond tot  kampioen van de Wereldkampioenschappen in Beijing en behaalde goud voor Colombia op de Pan American Games.

Dit succesvol jaar, waarin zij ongeslagen blijft, heeft geresulteerd dat de Colombiaanse atleet het grootste aantal stemmen heeft gekregen in de categorie sprongen en hierdoor genomineerd is voor IAAF atleet van het jaar.

De IAAF (de wereld-atletiekbond) heeft negen mannen en negen vrouwen geselecteerd in elk van de volgende categorieën: snelheid, obstakels, midden en lange afstand lopen, rennen, springen, gooien, en multi-terrein gecombineerd evenementen.

Onder de kandidaten staan ​​onder andere namen als Usain Bolt, Dafne Schippers, Mo Farah, Genzebe Dibaba en Zuzana Hejnová.