Chelsea huurt Falcao voor een jaar van Monaco

Radamel Falcao speelt ook komend seizoen in de Premier League. Chelsea neemt de Colombiaan op huurbasis voor een jaartje over van AS Monaco.

Daardoor krijgt de spits een kans op revanche in Engeland. Zijn afgelopen seizoen bij Manchester United kan met 4 doelpunten in 26 wedstrijden als een mislukking beschouwd worden. Desondanks heeft Chelsea-manager José Mourinho veel vertrouwen in de doelpuntenmachine van weleer.

De 29-jarige Falcao moet in Londen om de spitspositie gaan concurreren met Diego Costa, die hij kent uit hun gezamenlijke periode bij Atlético Madrid. Destijds was Falcao de grote ster in de aanval; bij Chelsea zullen de rollen volgend seizoen waarschijnlijk omgekeerd zijn.

Chelsea wordt de zevende werkgever voor Falcao, die zijn carrière begon bij het Lanceros Boyacá in Colombia en daarna het Argentijnse River Plate diende. Verder kwam hij in Europa uit voor FC Porto, Atlético, Monaco en Manchester United. Zijn contract in het prinsdom loopt nog door tot medio 2018.

Tevens maakte Chelsea bekend dat Mario Pasalic de omgekeerde weg bewandelt. De twintigjarige middenvelder wordt door de Londenaren voor een jaar verhuurd aan de Monegasken. (bron: vi.nl)