“Cities for Life” Forum in Medellín bespreekt duurzame uitdagingen in steden

De eerste editie van de ‘Cities for Life’ forum in Colombia zal worden bijgewoond door delegaties uit meer dan 70 steden over de hele wereld om de uitdagingen van duurzaamheid aan te pakken door middel van globaal beleid dat nieuwe stedelijke ecosystemen moet aanmoedigen.

Het internationale forum dat gehouden wordt op 31 augustus en 1 september in Medellín, wordt geleid door de burgemeester van Medellín, Anibal Gaviria, Ruta N Centre of Innovation and Business en wordt ondersteund door UN-Habitat, de wereldbank en CAF Development Bank of Latin America en zal worden bijgewoond door 50 burgemeesters en nationale en internationale stedelijke innovatie experts samen met vertegenwoordigers van de particuliere sector.

Volgens Gaviria is het doel van het forum om te leren en om andere steden te leren kennen en tegelijkertijd de Colombiaanse stad neer te zetten als een centrum van discussie van de stedelijke ontwikkeling.

De belangrijkste punten van discussie zal draaien om mobiliteit, planning en stedenbouw, sociale ontwikkeling, milieu, bestuur en veiligheid.

“Dit is een open ecosysteem, het is een open initiatief en een oproep tot samenwerking, integratie van kennis in alle sectoren, niet alleen overheden,” zei de directeur van Cities for Life, Miguel Aristizabal.

Het evenement zal dienen om ervaringen te bespreken en te delen met het oog op het genereren van een innovatieve aanpak die verder gaan dan het traditionele concept van de ontwikkeling en biedt oplossingen aan voor de huidige problemen in de steden.

Medellin, de hoofdstad van het departement Antioquia, werd in 2013 verklaard als de meest innovatieve stad in de wereld en is bekroond met “City of the Year” prijs door The Wall Street Journal en Citigroup.