Colombia bezorgt Chili eerste averij in WK-kwalificatie

De kraker tussen Chili en Colombia in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecampagne is in een gelijkspel geëindigd. Voor de thuisspelende Chilenen was dat het eerste puntenverlies in de poule.

In de eerste helft had de ploeg van Jorge Sampaoli het overwicht en leek Colombia het derde slachtoffer te worden. Dat was zeker zo toen Arturo Vidal op slag van rust een vrije trap van Matiás Fernandez hard binnen kopte: 1-0.

Na de onderbreking kwam Colombia beter voor de dag en werd uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Bondscoach José Pekermann zag hoe James Rodríguez, die weer terug was bij Colombia na blessureleed, vanaf zo’n elf meter uit de draai raak schoot. Daar bleef het bij waardoor de Colombianen Chili het eerste puntenverlies bezorgden en zich deels revancheerden voor de 3-0 nederlaag tegen Uruguay.

Door de averij voor Chili is Ecuador de verrassende koploper in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Die ploeg is na drie duels immers nog zonder puntenverlies. Chili volgt met zeven punten. Uruguay is derde met zes punten uit drie duels. Ook Paraguay staat er met met vier punten uit twee optredens goed voor, terwijl Colombia (vier punten) nu op de plek staat die aan het einde van de rit recht geeft op een play-off.

Vannacht zou aanvankelijk ook de clash tussen Brazilië en Argentinië plaatsvinden, maar dat duel werd vanwege overvloedige regenval een dag uitgesteld. Duidelijk is dat beide grootmachten aan de bak moeten om een plek in de top vier, en dus een rechtstreeks ticket voor het WK van 2018 in Rusland, in de wacht te slepen. De Argentijnen hebben na twee duels één punt en de Brazilianen drie. Bolivia (3), Peru (0) en Venezuela (0) completeren de poule. (bron:vi.nl)